WAKE UP WAKE UP / UYAN HADİ !

Çalan bir alarm ve her defasında kafamızı yastığa biraz daha gömmek isteğimiz bitmek tükenmeyen yatak sevdamız bir kerede kimse bana dokunmasın ben rahatça bütün gün uyuyabileyim diye binlerce kez aklımızdan geçirdiğimiz o sabahlar...
Uyku insanların sağlığı için en gerekli ve temel ihtiyaç aslında insanın ters tarafından kalkmasında belki az uyuduğu için kaynaklanan buna bağlı söylenmiş bir deyim olarak karşımıza çıkmakta. Yeterli uyku ve buna bağlı olarak rahat bir uyku kişinin güne nasıl başladığı işte bunların tümü o gün boyunca kişinin hal ve hareketlerine yansıyan faktörler aslında.Kim istemez ki harika kokan beyaz çarşaflar içinde deniz kokusuyla uyanmayı düşüncesi bile muhteşem değil mi?
Yapılan bir diğer araştırmada kişilerin günde nasıl uyandığı hakkında yani uyanacağız müziği siz seçin itici alarmlardan uzak durun.
Kendi biyolojik saatlerimizi dikkate alarak belirli yani derin uyku dediğimiz periyotta insanlar kesinlikle uyumalı yoksa insan ne kadar uyursa uyusun asla tam olarak uykusunu almış ve rahat bir şekilde uyanamıyor.
Tamam kabul herkes uykuya bayılıyor hatta tapıyor ama bunu ruh ve beden sağlığımız için düzenli tutmakta fayda var. İyi uyuyun ve güne güçlü bir şekilde uyanın !



Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram